Nieuwe EHBO en AED Cursussen 2022

Nieuwe EHBO en AED Cursussen 2022

Nieuwe cursus AED

 

AED-cursus op 21 en 28 juni 2022

De cursus omvat 2  lessen van 2, 5 uur van 19.30 u tot 22.00 u en wordt gehouden in ons verenigingslokaal:

Gemeenschapshuis ,,Op d’r Plats”, Houtstraat 25 te Klimmen.

Na afloop van deze 2 avonden kunt u reanimeren en met een AED ( Automatische Externe Defibrillator) omgaan. U kunt hiermee levens redden in uw werkomgeving, in familiekring of zomaar op straat. 

De gemeente Voerendaal vergoedt na het behalen van het certificaat Reanimatie € 55 indien de geslaagde zich aansluit bij HartslagNu.

Indien u zich wilt aanmelden stuur  een e-mail naar:                         

ehboklimmenransdaal65@gmail.com of bezoek onze website en vul het contactformulier in: www.ehboklimmenransdaal.nl 

U kunt ook bellen met de voorzitter voor meer informatie: Tel. 06-20044629

EHBO CURSUS 

Voor de nieuwe cursus EHBO die wij hadden willen opstarten begin 2022 zijn jammer genoeg te weinig aanmeldingen, indien er voldoende aanmeldingen zijn zullen wij overwegen vanaf wanneer er een nieuwe cursus opgestart kan worden.  

Ook voor het volgen van een cursus EHBO, kunt u bij onze vereniging terecht.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons formulier

Tijdens de cursus Eerste Hulp leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door onze kaderinstructeur Robert-Jan Visser.

De nieuwe cursus omvat 12 wekelijkse lessen van 2,5 uur en wordt gehouden in ons verenigingslokaal: Gemeenschapshuis ,,Op d’r Plats”, Houtstraat 25 te Klimmen.

Om het oefenen zo ,,echt “ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld. De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij goed gevolg ontvangt u het diploma EHBO. Dit diploma is twee jaar geldig.
Om in aanmerking te komen voor verlenging, dient u tweejaarlijks alle competenties herhaald te hebben met daarbij de reanimatieherhalingsles.
Er worden jaarlijks 10 herhalingslessen EHBO gegeven voor leden die in het bezit zijn van een EHBO diploma en er is 11 keer per jaar de mogelijkheid een herhalingsles reanimatie te volgen voor mensen die het Certificaat Reanimatie willen verleggen.

De kosten van deze nieuwe cursus  bedragen € 225.-
Wanneer de cursist het certificaat heeft behaald en hij/zij inwoner is van de Gemeente Voerendaal en ingeschreven is bij
Hartslag NU, ontvangt hij/zij € 55,00 terug van de Gemeente Voerendaal.

Wilt u meer informatie over de cursus Eerste Hulp of wilt u zich aanmelden, ga dan naar ons aanmeldformulier