Cursussen

Cursussen

Ook voor het volgen van een cursus EHBO, kunt u bij onze vereniging terecht. Vrijwel jaarlijks wordt de cursus EHBO georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons formulier

Cursus Eerste Hulp

Tijdens de cursus Eerste Hulp leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten. De cursus wordt gegeven door onze kaderinstructeur, Robert-Jan Visser.

De nieuwe cursus omvat 14 wekelijkse lessen van 2,5 uur en wordt gehouden in ons verenigingslokaal: Gemeenschapshuis “Op d’r Plats”, Houtstraat 25 te Klimmen. Om het oefenen zo ‘echt’ mogelijk te maken worden lotusslachtoffers ingeschakeld. 
De lotusslachtoffers spelen bijvoorbeeld dat ze een ongeval hebben gehad en iemand uit de groep moet naar zijn beste kunnen eerste hulp verlenen. Dit kan zijn het verbinden van een wond, constateren dat iemand een flauwte heeft, of iemand in veiligheid brengen. Het is vaak een actie-reactie en dat maakt de cursus boeiend en dynamisch.

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij goed gevolg ontvangt u het diploma EHBO. Dit diploma is twee jaar geldig.
Om in aanmerking te komen voor verlenging, dient u tweejaarlijks alle competenties herhaald te hebben met daarbij de reanimatieherhalingsles.
Er worden jaarlijks 10 herhalingslessen EHBO gegeven voor leden die in het bezit zijn van een EHBO diploma en er is 11 keer per jaar de mogelijkheid een herhalingsles reanimatie te volgen voor mensen de het Certificaat Reanimatie willen verleggen.

De kosten van deze nieuwe cursus  bedragen € 225.-
Wanneer de cursist het certificaat heeft behaald en hij/zij inwoner is van de Gemeente Voerendaal en ingeschreven is bij
Hartslag NU, ontvangt hij/zij € 55,00 terug van de Gemeente Voerendaal.

Wilt u meer informatie over de cursus Eerste Hulp of wilt u zich aanmelden, ga dan naar ons aanmeldformulier.

Cursus Reanimatie /AED

Tijdens de cursus Reanimatie leert u hoe u een slachtoffer kunt reanimeren en het gebruiken van een AED.

De cursus omvat 2 lessen van 2,5 uur en wordt gehouden in ons verenigingslokaal: Gemeenschapshuis “Op d’r Plats”, Houtstraat 25 te Klimmen. De cursus wordt gegeven door onze kaderinstructeur Robert-Jan Visser. Bij goed gevolg ontvangt u een reanimatie-certificaat . Dit certificaat is twee jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor verlenging, dient u jaarlijks 1 herhalingsles te volgen.

Er worden jaarlijks 11 herhalingslessen reanimatie gegeven.

De kosten van deze cursus bedragen € 55,00.
Wanneer de cursist het certificaat heeft behaald en hij/zij inwoner is van de Gemeente Voerendaal en ingeschreven is bij
Hartslag NU, ontvangt hij/zij € 55,00 terug van de Gemeente Voerendaal.

Wilt u meer informatie over de cursus Reanimatie of wilt u zich aanmelden, ga dan naar ons aanmeldformulier.